Informacja prasowa - Darmowe wizyty i konsultacje lekarskie w Przychodni ZnanyLekarz

Już po raz 25 zagra Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy, tym razem pod hasłem: Kręcimy się już 25 lat! Dla ratowania życia i zdrowia dzieci na oddziałach ogólnopediatrycznych oraz dla zapewnienia godnej opieki medycznej seniorów. Serwis ZnanyLekarz.pl po raz kolejny włącza się w akcję i w dniu Finału zaprasza do specjalnej Przychodni na darmowe konsultacje znanych lekarzy.15 stycznia 2017 r., pod Pałacem Kultury i Nauki w Warszawie, przy Placu Defilad 1, ruszy Finałowa Przychodnia. Specjalnie na potrzeby Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy otworzy ją ZnanyLekarz.pl, serwis do poszukiwania najlepszych lekarzy oraz umawiania wizyt online. Przez cały dzień będzie można skorzystać z porad lekarzy i specjalistów, wykonać badania, m.in. spirometryczne, badanie piersi, ale nie zabraknie również atrakcji dla dzieci i młodzieży.

- Pomysł na naszą Przychodnię narodził się rok temu i miało to być miejsce, do którego może przyjść każdy i tego dnia skorzystać z darmowych porad i konsultacji lekarzy oraz specjalistów. W serwisie, tylko w Polsce jest ich ponad 141.000. Tę cegiełkę dorzucamy również w tym roku, wspierając. tegoroczną Orkiestrę Jurka Owsiaka. Przez cały dzień, w naszej placówce, będą dostępni znani lekarze, których zapewni nasz partner medyczny - przychodnia MD Clinic. Nie zabraknie również zabiegów, którym będzie można się poddać, m.in. badanie spirometryczne, badanie w kierunku wad postawy czy badanie piersi dzięki urządzeniu Braster – mówi Iwona Dziedzic-Gawryś, PR Manager w ZnanyLekarz.pl. - Na miejscu nie zabraknie atrakcji i zabaw dla najmłodszych pacjentów, zdrowych produktów, owoców i innych rozrywek, które zapewnią nasi partnerzy, m.in. firma Dumel. Tego dnia wszyscy gramy w jednej Orkiestrze – WOŚP dla najbardziej potrzebujących – wyjaśnia Iwona Dziedzic-Gawryś.

Przychodnia będzie czynna w  godz. 9.00 – 22.00. Przez cały dzień będą w niej dyżurowali znani lekarze, zarówno specjaliści dziecięcy jak i lekarze dla osób dorosłych w tym również starszych (jako że tematem Finału jest również geriatria). Nie zabraknie znanych nazwisk i autorytetów medycznych. Wszystkie konsultacje i badania są bezpłatne. Przychodnia jest jednocześnie sztabem, zatem będzie również puszka, gdzie można wrzucić przysłowiową „złotówkę” na rzecz WOŚP.

Harmonogram działania Przychodni
Szczegółowy plan działania Przychodni, dyżury lekarzy oraz plan pozostałych atrakcji będzie dostępny na stronie przychodniawosp.znanylekarz.pl.

Partnerzy przychodni: partnerzy medyczni: Klinika wielospecjalistyczna MD Clinic. pozostali partnerzy: Braster S.A.; Dumel; HIPP Polska Sp. z o.o.; Daily Fruits, Edipresse: Mamo to Ja, Babyonline.pl, poradnikzdrowie.pl inni.

O ZnanyLekarz.pl
ZnanyLekarz.pl to największy serwis internetowy ułatwiający pacjentom wymianę opinii o lekarzach oraz umówienie się na wizytę. Portal należy do grupy DocPlanner.com, która rozwija podobne serwisy w 19 krajach na świecie. W ZnanyLekarz.pl jest obecnie ponad 141.000 profili lekarzy, a miesięcznie serwis odwiedza ponad 3, 5 mln użytkowników. Wszystkie serwisy grupy odwiedza łącznie ponad 17 mln użytkowników miesięcznie, a łącznie w bazach DocPlanner.com znajdują się informacje o ponad 1 mln lekarzy.

Zdrowie. Mam wąsy na raka

Wąs, pląs lub hajs – tak zachęca hasło na stronie polskiego oddziału Movember. Przez cały listopad, na całym świecie trwa akcja informacyjna i edukacyjna na temat męskich nowotworów. "Movember challenege" pokazuje, jak poważnie należy potraktować swoje zdrowie i jak o nie dbać.
Bijemy rekord w resuscytacji w ZnanyLekarz!

16 października obchodzimy Europejski Dzień Przywracania Czynności Serca i z tej okazji co roku w połowie października organizowany jest rekord w jednoczesnym prowadzeniu resuscytacji krążeniowo – oddechowej przez jak największą ilość osób. ZnanyLekarz przyjaźni się z Fundacją WOSP i też postanowił przyłączyć się do akcji. Jak poszło?
ZnanyLekarz.pl wspiera ogólnopolską kampanię świadomości łuszczycy ODKRYJ POZNAJ ZAAKCEPTUJ

24 lipca  2018 r. wystartowała Ogólnopolska Kampania świadomości łuszczycy ODKRYJ POZNAJ ZAAKCEPTUJ. Portal ZnanyLekarz jest partnerem akcji.
ZnanyLekarz wspiera Światowy Dzień Walki z Nowotworami Krwi i działania Fundacji DKMS

Każdego roku na świecie około 840 000 osób słyszy diagnozę - nowotwór krwi. To choroba, która nie zna granic, może przyjść do każdego, bez względu na wiek, płeć, status społeczny. To także choroba „bez winy” – dotyka osób, które dbają o zdrowie, unikają używek czy innych
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.