Bijemy rekord w resuscytacji w ZnanyLekarz!

Aktualności,  16.10.2018

Bijemy rekord w resuscytacji w ZnanyLekarz!

16 października obchodzimy Europejski Dzień Przywracania Czynności Serca i z tej okazji co roku w połowie października organizowany jest rekord w jednoczesnym prowadzeniu resuscytacji krążeniowo – oddechowej przez jak największą ilość osób. ZnanyLekarz przyjaźni się z Fundacją WOSP i też postanowił przyłączyć się do akcji. Jak poszło?

- Dziś w naszym biurze działo się! Punktualnie o 12.00 my i dzieci ze SP nr 353 w Starej Miłosnej rozpoczęliśmy wspólne działania resuscytacyjne. Przez pół godziny wspólnie z całą Polska i Fundacją WOSP biliśmy rekord, ale też uczyliśmy się od naszych młodszych ekspertek, jak to robić. Dziękujemy, bo to było naprawdę cenne doświadczenie – mówi Iwona Dziedzic-Gawryś, PR Manager w ZnanyLekarz.pl. Brawa należą się wszystkim zaangażowanym!!!
Program Edukacyjny „Ratujemy i Uczymy Ratować” dotarł już do wszystkich szkół podstawowych w Polsce. Dzięki Fundacji WOŚP wszystkie dzieci mają szansę uczyć się pierwszej pomocy. Jest to absolutny rekord świata, gdyż Polska jest pierwszym krajem na świecie, w którym wprowadzono na tak ogromną skalę naukę podstawowych czynności ratujących życie do szkół podstawowych.
Ćwiczymy:)

Wszyscy skupieni:)

Praca wre:)

Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.