Hasło przewodnie kampanii brzmi: Znajdź lekarza, wybierz termin i umów wizytę. Na potrzeby kampanii przygotowano trzy wersje spotu, a jego twórcy postanowili w zabawny sposób pokazać kontrast pomiędzy umawianiem się do lekarza przez telefon i za pośrednictwem ZnanyLekarz.pl. W roli głównej wystąpiła aktorka - Anna Górska.
– Rezerwowanie hotelu czy zamawianie jedzenia przez Internet stało się dla Polaków czymś powszednim. Umawianie wizyt lekarskich online jest tak samo łatwe, niestety nadal nie wszyscy zdajemy sobie z tego sprawę. Wierzymy, że silna kampania telewizyjna wsparta reklamą w sieci wzmocni świadomości naszej usługi jak i samej marki ZnanyLekarz.pl. Chcemy, żeby każdy wiedział, że za pośrednictwem naszego portalu może nie tylko w prosty i szybki sposób znaleźć odpowiedniego dla siebie specjalistę, ale też wybrać dogodny termin i umówić się na wizytę – komentuje Piotr Radecki, Country Manager w ZnanyLekarz.pl.
Celem kampanii jest wzrost liczby wizyt umawianych poprzez portal. Reklama podkreśla także zalety umawiania się do lekarza przez Internet oraz promuje markę jako lidera kategorii.
Metryczka kampanii:
Termin: 26.12.2017 – 31.05.2018
Hasło kampanii: Znajdź lekarza, wybierz termin i umów wizytę
Klient: ZnanyLekarz Sp. z o.o.
Produkt: platforma do umawiania wizyt lekarskich
Media: TV, VOD, Internet (YT, Adwords oraz Facebook Ads.)
Kreacja: Cut The Mustard
Dom mediowy: Blue 449
Dom produkcyjny: Dobro.

Światowy Dzień Cukrzycy - co wiemy o tej chorobie

Na świecie żyje ponad 380 milionów osób cierpiących na tę chorobę. W Polsce na cukrzycę choruje 3 miliony osób, z czego 1/3 nie ma świadomości choroby - jest niezdiagnozowana. Natomiast stan przedcukrzycowy notuje się u ponad 5 milionów Polaków. Cukrzyca została uznana za pandemię XXI wieku wśród chorób niezakaźnych. Według prognoz WHO do 2030 r. będzie ona 7. z najczęstszych przyczyn zgonów.

ZnanyLekarz.pl otrzymuje 20 milionów dolarów finansowania i łączy się z portalem Doctoralia.com – liderem na rynku usług medycznych online w Hiszpanii i Ameryce Łacińskiej

Wiodący polski serwis do umawiania wizyt lekarskich online i wymiany opinii o lekarzach właśnie ogłosił nową rundę finansowania, otrzymując 20 milionów dolarów od funduszu Target Global. Pozostali inwestorzy to: ENERN Investments i EBOR. Jednocześnie firma umacnia pozycję lidera w skali światowej w zakresie usług medycznych, łącząc się z ogólnoświatowym konkurentem – Doctoralia.com. Pozyskane środki zostaną przeznaczone na dalszą ekspansję firmy i rozwój na innych rynkach.