Specjalnie na potrzeby Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy ZnanyLekarz.pl, serwis do poszukiwania najlepszych lekarzy oraz umawiania wizyt online, otwiera Przychodnię, gdzie przez cały dzień Finału będzie można skorzystać z porad lekarzy i specjalistów, wykonując badania, m.in. spirometryczne, okulistyczne czy badanie piersi. Nie zabraknie również atrakcji dla dzieci i młodzieży.

- Od kilku lat wspieramy Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy, powołując do życia Przychodnię, do której każdy może przyjść tego dnia, porozmawiać z wybranym specjalistą, wykonać drobne badania, spędzić miło czas – mówi Iwona Dziedzic-Gawryś, PR Manager w ZnanyLekarz.pl. - Przez cały dzień Finału będą dostępni wybitni specjaliści, do których niejednokrotnie trzeba czekać w kolejce na wizytę, a których udział zapewnia nasz partner medyczny: MD Clinic. Badanie spirometryczne, oznaczenie poziomu cukru, badanie w kierunku wad postawy u dzieci, ale także badanie okulistyczne, porady dietetyczne czy badanie piersi z wykorzystaniem urządzenia Braster. Nie zabraknie atrakcji i zabaw dla najmłodszych pacjentów, dzięki firmie Dumel na czele z Kasią Cichopek. Zdrowe produkty i owoce zapewni firm DailyFruits, a o najmłodszych zatroszczy się firma HIPP. Będzie kolorowo, wesoło i zdrowo. Tego dnia wszyscy gramy w jednej Orkiestrze – dodaje Iwona Dziedzic-Gawryś.

Przychodnia będzie czynna w godz. 9.00 – 22.00. Przez cały dzień będą w niej dyżurowali znani lekarze, zarówno specjaliści dziecięcy, jak i dla dorosłych. Wszystkie konsultacje i badania są bezpłatne. Przychodnia jest jednocześnie sztabem, zatem znajdziemy w niej również puszki, do których można wrzucić przysłowiową złotówkę na rzecz WOŚP.
Harmonogram działania Przychodni
Szczegółowy plan działania Przychodni, dyżury lekarzy oraz plan pozostałych atrakcji będzie dostępny na stronie - przychodniawosp.znanylekarz.pl
Partnerzy Przychodni
 - partnerzy medyczni: Klinika wielospecjalistyczna MD Clinic.
 - pozostali partnerzy: Braster S.A.; Dumel; HIPP Polska Sp. z o.o.; Daily Fruits; Edipresse: Mamo to Ja i Babyonline.pl; RadioklinikaPoradnikZdrowie.pl; Miastodzieci.pl.

Logo_ZnanyLekarz.jpg

26FINAL_wstepny_projekt-billboardow_zolty_latawiec-podglad.jpg

00_logo_WOSP_podglad.jpg

ZnanyLekarz partnerem Kongresu Wyzwań Zdrowotnych (HCC) w Katowicach

Już po raz trzeci w Katowicach spotkają się wybitni lekarze, przedstawiciele świata nauki, biznesu, finansów, rynku ubezpieczeniowego, organizacji pozarządowych, polityki, administracji państwowej i samorządowej oraz mediów. Tegoroczny Kongres Wyzwań Zdrowotnych (Health Challenges Congress – HCC), odbędzie się w dniach 8-10 marca. Portal ZnanyLekarz po raz kolejny został partnerem wydarzenia.
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.